Petje af voor Egija

Tanto di cappello a Egija

 

"Ook al is een hoed geen item dat tijdens gebruik wordt gewassen, toch moest ik de juiste techniek vinden om de kleurstof op het vilt te fixeren en een resultaat te verkrijgen dat briljant en langdurig was.

Ik slaagde er ook in om het grosgrain lint (grogrè) van de "Forestière"-hoed te verven met een Aybel-kleurstof in een tint die ik nergens anders had kunnen vinden , zodat deze overeenkwam met de kleur van het leer dat voor de rand werd gebruikt."

Deze prachtige hoeden zijn volledig met de hand gemaakt door Egija in Chapolala, Camargue, Frankrijk. Egija legt uit:

"Met Aybel-kleurstof heb ik mijn meest ambitieuze projecten kunnen realiseren. Het is goedkoop, gemakkelijk verkrijgbaar en snel verkrijgbaar. Voor mij, als hoedenmaker, opent het de deuren naar onbeperkte creativiteit.

Ik moet geduld hebben omdat ik tot wel vijf lagen kleurstof moet aanbrengen om het gewenste uiterlijk en de gewenste intensiteit te krijgen, wetende dat er meer dan 24 uur kunnen verstrijken tussen de ene laag en de andere voordat het vilt droog is, wat spoelen en controleren vereist. het resultaat op het droge product in elke fase.

 

 

Ik heb een diploma in de beeldende kunst en de textielsector, dus ik kan je verzekeren dat wilskracht en creativiteit voldoende zijn om de projecten te creëren die je je hebt voorgesteld."

Bedankt Egija voor het delen van je werk met ons bij Aybel!

Bezoek Egija's zeer interessante website om collecties van haar prachtige handgemaakte hoeden en meer te zien! www.chapolala.com

 

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Ontdek de Aybel-producten